Meny
 

Påskemat på hytta

Nå som påsken er rett rundt hjørnet har vi noen tips til enkle retter som passer ypperlig for deg som skal tilbringe den på hytta. 

familie ved spisebordet

Skal du tilbringe påskeferien på hytta? Da har vi noen supre tips til valg av påskemat. Når man skal handle mat til en hyttetur har man ofte litt andre kriterier enn til hverdags. Maten skal helst ta liten plass i kjøleskapet, man skal kunne bruke opp resteingredienser - noe som alltid er en god innstilling, det skal være enkelt å varme opp senere. Man vil heller ikke kjøpe inn for lite mat, da det ikke er like enkelt å svippe innom butikk. Vi foreslår derfor følgende oppskrifter som alle er hentet fra MatPrat:

Lunsjtips:

Gresskarsuppe med kylling

Lag en herlig gresskarsuppe med kylling og server til lunsj. Hvis påskesola er fremme kan suppen helles over på en termos og bli med på tur i ryggsekken. Nyt suppen i solsteiken med en Kvikk-Lunsj til dessert. Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

 

 

INGREDIENSER

2 stk kyllingfilet i terninger
600 g gresskar i biter
2 ss olje til steking
1 stk hakket rødløk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 båt hakket hvitløk
1 stk finhakket rød chili
1 ts malt koriander
2 ss olje
1 l kyllingbuljong (utblandet)
saften av 1⁄2 stk sitron

SLIK GJØR DU

  1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
  2. Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter.
  3. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
  4. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir.
  6. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten. 

 

Middagstips:

Elghakk

Elghakk er en smakfull og deilig middag som er overraskende enkelt å lage, og oppfyller alle hyttemat-kriteriene. Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner. 

 

 

INGREDIENSER
600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
1 stk løk
3⁄4 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss margarin
1 ts tørket timian
1 stk laurbærblad
5 stk potet
2 stk gulrot
ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft

SLIK GJØR DU

  1. Hakk løk og stek i en gryte sammen med elgkjøtt, salt og pepper. Rør rundt, og la det bli gyllent.
  2. Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
  3. Server med flatbrød og rørte tyttebær.

Bonustips: Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig.

 

Desserttips:

Kinderegg fylt med ostekake 

Denne ostekakevarianten i forkledning av et bløtkokt egg frister nok like mye for oss som for barna. Med aprikossyltetøy som «plomme» ser det virkelig ut som et bløtkokt egg, men ikke la deg lure. Dette egget passer definitivt bedre som dessert enn til frokost. Denne oppskriften er beregnet til 6 personer, gitt at alle får ett egg hver.

kinderegg

INGREDIENSER

6 stk kinderegg

1 pk kremost naturell (á 125 g)

2 ss melis

ca. 1 ts sitronsaft

1 ts vaniljesukker

2 dl kremfløte

6 ts aprikossyltetøy

 

SLIK GJØR DU

  1. Skjær forsiktig av toppen på kindereggene med en liten kniv.
  2. Bland sammen kremost, siktet melis, sitronsaft og vaniljesukker. Rør blandingen godt til osten har blitt myk, og blandingen har blitt litt luftig. 
  3. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Ha osteblandingen i en sprøytepose eller bruk en liten skje og fyll kindereggene med blandingen.
  4. Legg litt aprikossyltetøy i midten av ostemassen på toppen av egget slik at det ser ut som om egget er bløtkokt.
  5. La eggene stå kaldt til de skal serveres.

 

Husk at du kan gjøre påskehandelen her:

Sist endret - 04 mars 2018