Meny
 

Klær til skolestart

Skolestart er rett rundt hjørnet og skoleklærne må frem. Gå ikke glipp av høstens klestrender før barna inntar klasserommene: «Streetwear» og dyre-print er overalt å se. 

jente som sitter på skateboard i hvit genser med farget skrift "goodbye"

Bilde fra Cubus.

Streetwear

Klestrenden «streetwear» er inspirert av det urbane surfe- og skatemiljøet i California. Trenden tilfører antrekket komfort og vi ser blant annet et bredt utvalg av tøffe gensere med trykk i spreke farger. Stilen er like aktuell for både gutter og jenter. Vi ser også at sneakers stadig blir mer vanlig og i dag brukes det like ofte av jenter til kjole og skjørt.

Den urbane klesstilen til barn er i stor grad en miniatyrutgaver av stilen til voksne. Antrekket består ofte av noe så enkelt som sneakers, jeans, en tøff t-skjorte og en bomberjakke. Enklere blir det ikke.

 

Selv om det er en trend som hadde sitt opphav i et surfe- og skatemiljø, er det ikke lenger en stil forbehold brettmesterne. Det har blitt en ren klestrend uavhengig av hobby. Vi ser også at stiltypen utvikles og tilplasses, som for eksempel resulterer i en rosa bomberjakke produsert i myke tekstiler.

   

Bilder fra Cubus.

 

Lurer du forresten på når det er på tide å bytte skolesekk? Da bør du lese den artikkelen her.

 

Inspirert av dyrene

Det er ingen hemmelighet at de fleste barn elsker dyr. Klær er stort sett ikke like interessant, og det er vel derfor klesprodusentene har latt seg inspirere av dyrene. Plagg dekorert med barnets favorittdyr blir umiddelbart mer interessant. Med andre ord – la dyrehagen inntar garderoben: Katter på knærne, pudler på magen og flamingo på capsen, for å nevne noen eksempler. 

 

GLEM IKKE
I overgangsfasen mellom sommer og høst er lag-på-lag en klassisk vinner. Med flere lag blir det lettere å kle seg for det ubestemmelige høstværet. Det er alltid lurt å sende med barna en ekstra genser, slik at man slipper den kjedelige høstforkjølelsen. Vi har vel alle gått ut i sola kun iført t-skjorte, og oppdaget at sommertemperaturene har tatt turen sydover.

 

På vårt senter finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!

Sist endret - 08 juli 2018